Home       Contact        Facebook      

 
Discobar Imagine Music (Oostvlaanderen, Gent)
DJ Thierry Heldenbergh
0496 / 97 25 45

Discobar & DJ Jubileumfeest

 

De oudste muziek in mijn muziekverzameling, dateert van 1928. Niet dat ik dit al nodig had, maar op een 60-jarig jubileum kwam de muziek van de jaren '40 en '50 goed van pas. Ja, onze grootouders kenden toch ook iets van fuiven toen!

 

Dit zijn de verschillende soorten Jubileumfeesten (Jubilea):

1 Katoen 15 Kristal
2 Leer 20 Porselein
3 Tarwe 25 Zilver
4 Was 30 Parel
5 Hout 35 Robijn
6 Ijzer 40 Smaragd
7 Koper 45 Vermeille
8 Brons 50 Goud
9 Fa´ence 55 Orchidee
10 Tin 60 Diamant
11 Koraal 65 Brilliant
12 Zijde 70 Platina
13 Kant 75 Albast
14 Ivoor 80 Eik

 

* Turks koppel 90 jaar getrouwd

Het recept voor een goed huwelijk? Daarvoor moet u in Turkije zijn.
Abdullah (112) en Elif (110) AdigŘzel uit het dorpje Arguvan in het midden van Turkije zijn er immers 90 jaar getrouwd. Dat meldt het Turkse dagblad Radikal vandaag.

113 achterkleinkinderen
Het stel leerde elkaar kennen in de Ottomaanse tijd - de periode voor de stichting van de Turkse republiek in de jaren twintig - en trouwden naar eigen zeggen uit liefde. Ze kregen tien kinderen en het aantal klein- en achterkleinkinderen is inmiddels opgelopen tot 113. Het stel, dat tijdens het interview met de krant elkaars hand niet losliet, gelooft dat het geheim van hun lange relatie is dat ze elkaar altijd hebben liefgehad en vertrouwd.

Hun hoge leeftijd hebben ze volgens Elif te danken aan het gezonde eten in het dorp. Ze wonen er met hun jongste telg, een zoon van tegen de zeventig.

En voor wie het zich moest afvragen: 90 jaar huwelijk wordt ook wel eens een Granieten Huwelijk genoemd. (anp/sps)

De Morgen 14/01/10

 

 

* Nederland viert eerste 'Eiken Huwelijk'

AMSTERDAM - In Amsterdam wordt vandaag het eerste eiken huwelijk in de geschiedenis van Nederland gevierd. Het is precies 80 jaar geleden dat Pieter Ably en Henriette Jeanne Ably-Tritsch uit Amstelveen elkaar het ja-woord gaven. Ze zijn nu allebei 102 jaar oud.

Naar eigen zeggen zijn ze altijd verliefd op elkaar gebleven. Het Frans-Nederlandse echtpaar deelt een kamer in verzorgingstehuis De Olmenhof in Amstelveen. Hun bedden horen in de twee hoeken van de kamer, maar soms schuift een medewerker die tegen elkaar aan: dan kunnen ze in bed even elkaars hand vasthouden.

Burgemeester Jan van Zanen van Amstelveen komt maandag langs om het echtpaar te feliciteren. Vermoedelijk is het de eerste eiken bruiloft in Nederland. Het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek registreerde als langstgehuwden vooralsnog alleen echtparen die 70 jaar waren getrouwd.

mcu

De Standaard  23/6/08

 

 

   © 2018, Discobar Imagine Music. 

Alle elementen aanwezig op deze site, zij het foto's, grafisch werk, illustraties, Internet codes, tekst, enz. zijn het exclusieve eigendom van Discobar Imagine Music en mogen onder geen geval en op geen enkele manier worden gekopieerd of van deze website worden genomen. Discobar DJ Trouwfeest DJ Trouwfuif DJ Huwelijk DJ Personeelsfeest DJ Jubileum, met eigen discobar. Trouwfeest DJ Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant.