Home       Contact        Facebook      

 
Discobar Imagine Music (Oostvlaanderen, Gent)
DJ Thierry Heldenbergh
0496 / 97 25 45

Foute foto's & weetjes

 

Gewoon enkele foute foto's en weetjes over feesten die ik gaandeweg ben tegengekomen op internet.

 

"Die goeie oude tijd"

Hier volgen een aantal feiten uit de jaren 1500:

Bruidsboeket: De meeste mensen huwden in juni, omdat ze hun jaarlijks bad namen in mei, en dus in juni nog redelijk fris roken. Tegen die tijd begon men echter toch al lichtelijk te stinken, en dus droeg de bruid een boeketje bloemen om haar lichaamsgeur te verbergen. Daar komt dus het gebruik van dat ook vandaag nog de bruid een bruidsboeket draagt.

Even een lekker bad nemen: Een bad bestond uit een grote kuip die gevuld werd met heet water. De heer des huizes genoot het privilege van het schone water, daarna volgden de zoons en andere mannen die deel uitmaakten van het huishouden, dan de vrouwen, en tenslotte de kinderen. De baby's waren als laatsten aan de beurt. Tegen dan was het water zo vuil dat je er makkelijk iemand in kon kwijtraken. Vandaar de uitdrukking 'de baby met het badwater weggooien'.

Hemelbed romantisch? Huizen hadden in die tijd strooien daken, zonder houten gebinte.Het was de enige plek waar de dieren zich warm konden houden, en dus leefden de katten en kleinere dieren (muizen, ongedierte) in het dak. Als het regende werd het daar glibberig, en soms gleden de dieren dan uit en vielen van het dak. Vandaar het Engelse gezegde 'It's raining cats and dogs'.
Niets kon verhinderen dat er dingen vanuit het 'plafond' in het huis vielen. Dit was een echt probleem in de slaapkamer, waar ongedierte en uitwerpselen je schone beddengoed konden bederven. Daarom werden bedden voorzien van grote palen om een laken over te hangen dat dan toch een beetje bescherming bood.Zo is het gebruik van hemelbedden ontstaan. De uitvinder was dus allesbehalve romantisch.

Eten: In die tijd kookte men in de keuken in een grote ketel die altijd boven het vuur hing. Elke dag werd het vuur aangestoken, en werden er ingrediŽnten toegevoegd a/d ketel. Men at meestal groenten, en weinig vlees. Men at deze stoofpot 's avonds, en liet het overschot i/d ketel. Dit werd dan 's nachts koud, en 's anderendaags begon men gewoon opnieuw. Zo zaten er in hun stoofpot vaak dingen die er al heel lang inzaten... .

Wie geld had, kon zich tinnen borden veroorloven. Voedsel met een hoge zuurtegraad zorgde er voor dat een beetje v/h lood i/h voedsel terecht kwam, wat vaak tot een loodvergiftiging en de dood leidde. Dit gebeurde het meest met tomaten, waardoor tomaten de volgende +/- 400 jaar als giftig werden beschouwd.

Ontstaan van de doodswake: Men gebruikte loden bekers om bier of whisky te drinken. Die combinatie zorgde er soms voor dat de drinker een aantal dagen buiten westen was! Als de dronkaard dan bewusteloos gevonden werd langs de straat, werd hij vaak gereed gemaakt om begraven te worden. Hij werd een aantal dagen op de keukentafel gelegd,en de familie at en dronk aan diezelfde tafel, en wachtte af of hij nog wakker zou worden. Vandaar het gebruik van de doodswake.

Gered door de bel: Engeland is oud en klein, en de bevolking vond geen plaats meer om de doden te begraven, dus werden er kisten uitgegraven en de beenderen naar een beenderhuis overgebracht, zodat ze de graven konden hergebruiken. Bij het heropenen van deze kisten, ontdekten ze dat er bij 1 op 25 aan de binnenkant gekrabd was, en ze beseften dat ze levenden hadden begraven. Van toen af werd er een touwtje rond de pols van een lijk gebonden, dat omhoogleidde en verbonden was met een belletje boven de grond. Iemand moest dan heel de nacht op het kerkhof zitten om te horen of de bel niet rinkelde. En zo werd er wel eens iemand 'gered door de bel'.

Op deze manier lijkt geschiedenis me allesbehalve saai ... .

 

* Man komt jaar te vroeg op trouwfeest

Als je in Canada woont en naar een bruiloft moet gaan in Wales, vertrek je best op tijd. Maar een Canadees nam dat begrip wel heel erg ruim op. De man vloog de Atlantische oceaan over om het jawoord van een vriend bij te wonen... een jawoord dat pas een jaar later zou worden gegeven.

De 34-jarige Dave Barclay vernam eerder dit jaar van zijn vriend dat die op 6 juli zou trouwen. Barclay nam er meteen aan dat het om 6 juli 2007 ging en bracht alles in gereedheid voor een trip naar Wales.

'Ik boekte mijn vlucht, betaalde 750 euro, liet mijn pak stomen en bracht een bezoek aan de kapper. Ik was er helemaal klaar voor!', vertelt Barclay. Groot was zijn verbazing echter toen hij aankwam in Cardiff en vernam dat hij 6400 kilometer had afgelegd voor een trouwpartij die pas volgend jaar zou plaatsvinden.

'Tja, mijn vrienden vinden het een fantastisch verhaal. Nu ben ik tenminste zeker dat ik volgend jaar vernoemd zal worden in de speech', lacht de Canadees.

ivb

DS 12/7/07

 

* Vrouw trouwt met lijk

Een Indisch koppel dat niet mocht trouwen, heeft het toch gedaan. Maar dan wel pas nadat de man overleden was.

De 20-jarige Tulsi Devipujak was stapelverliefd op haar 25-jarige vriend Sanjay Dantania. Maar wegens het klasseverschil tussen de families mochten ze niet trouwen. Nadat de 25-jarige man verdronk in een waterput, stond niets hun huwelijk nog in de weg.

De familie van de bruid verzorgde de volledige bruiloft. Ze kleedden de man in de traditionele gewaden en ook alle huwelijksrituelen werden uitgevoerd. De vrouw trouwde zonder enig verzet met haar dode vriend. Dit geeft meteen een nieuwe dimensie aan het begrip ,,tot de dood ons scheidt.''

moo

DS 15/3/07

 

* 400 bruiloftsgasten met voedselvergiftiging in ziekenhuis

BEIJING - Een kleine vierhonderd bruilofsgasten zijn na afloop van een feestelijk diner in Lincang, in de Zuid-Chinese provincie Yunnan, met voedselvergiftiging in het ziekenhuis beland.

Vrijdag lagen 118 van hen nog steeds in het ziekenhuis. Waar de bruiloftsgasten precies ziek van zijn geworden, is niet duidelijk. De plaatselijke autoriteiten hebben een onderzoek naar de oorzaak ingesteld.

mcu

DS 2/3/07

 

* Bruidegom trouwt met getuige

Een Britse bruid is woedend. Volgens haar huwelijksakte is haar echtgenoot immers niet met haar, maar met zijn getuige getrouwd.

De 19-jarige Gemma Mortell en Chris Adams (33) trouwden vorige week op Valentijn. Toen ze na hun huwlijksreis thuiskwamen, ontdekten ze dat Gemma de huwelijksakte op de verkeerde plaats had ondertekend. Haar handtekening stond in het vakje van de getuige. En omgekeerd: Paul Hickleston, de getuige van Chris, had in het vakje van de bruid getekend.

,,Ik kan niet geloven wat we gedaan hebben", reageerde Chris. ,,Ik ken mijn getuige al 20 jaar en hij is een goede man, maar ik wil niet dat hij mijn vrouw is". Het koppel vreest dat hun huwelijk niet geldig is.

sdg

DS 24/2/07

* Trouwring gaat vliegen

Een 35-jarige Brit is op een wel heel domme manier zijn trouwring kwijtgeraakt. Hij bond de ring aan een heliumballon van zijn zoontje, en de ring vloog weg.

Calum McFayden bond de ring aan de ballon van zijn zoon zodat de heliumballon niet zou gaan vliegen. Maar zijn zoon opende de deur, en de ballon vloog toch de lucht in.

,,Ik heb mijn ring in jaren niet uitgedaan,'' zegt McFayden. ,,Ik was gewoon wat met mijn kinderen aan het spelen. En nu is mijn ring misschien al in Frankrijk''

,,Mijn vrouw vertelde me dat ik dom ben geweest. En ik moet ze gelijk geven. Ook mijn collega's lachen ermee, maar ik verdien het. Ik wil nu gewoon zo snel mogelijk mijn ring terug!''

moo

DS 24/2/07

 

* Chinees trouwt met zichzelf

Een Chinees is met zichzelf in het huwelijk getreden omdat hij zich niet kan verzoenen met 'de realiteit'. De 39-jarige excentriekeling gaf het ja-woord aan zijn kartonnen evenbeeld, dat voor de gelegenheid gehuld was in een opvallend rode bruidsjurk. "Ik kan veel redenen bedenken om met mezelf te trouwen, maar mijn ongenoegen over de werkelijkheid is toch wel de voornaamste. Nu ik deze stap genomen heb, voel ik me weer wat waard. Het mag u niet verbazen dat mijn definitie van huwelijk verschilt van de gangbare normen", aldus Liu. De plechtigheid werd voor de ogen van een honderdtal gasten gehouden op een traditionele binnenplaats. Het 'koppel' werd begeleid door een bruidsmeisje en een getuige en werd gezegend voor een gelukkige toekomst samen. Liu is naar eigen zeggen niet homoseksueel, maar geeft toe over narcistische trekjes te beschikken.

HLN 29/01/07 15u39

 

* 'Grappige' bruid verknoeit eigen bruiloft

De 27-jarige Tina Albrecht zal volgende keer dat ze voor het altaar staat tweemaal nadenken voor ze een grapje maakt. De aanstaande bruid antwoordde voor de grap "Ik wil niet" toen de beŽdigde ambtenaar haar dť vraag stelde. De ambtenaar kon er niet mee lachen en gelaste de bruiloft af.

Onder de Australische wetgeving mag een huwelijk niet voltrokken worden als ťťn van beide partijen te kennen geeft er niet mee door te willen gaan. In het geval dat iemand negatief antwoordt op de vraag 'Wilt u deze man/vrouw als wettige echtgenote?', wordt het huwelijk opgeschort voor minstens 10 weken.

"Al onze gasten moesten terug naar huis. We moeten bovendien wachten tot maart voor we opnieuw mogen trouwen," aldus Tina. "Achteraf gezien was het niet zo'n grappig grapje...".

* Bruidegom moest nachtje in de cel wegens roken

Een bruidegom heeft zijn huwelijksnacht in de cel moeten doorbrengen omdat hij het rookverbod in de receptiezaal negeerde. Het personeel vroeg de 35-jarige Mark Phillips of hij zijn sigaret kon uitdoen, maar de man weigerde. "Ik heb 3.700 euro betaald om deze zaal vandaag te huren, ik mag hier doen wat ik wil," antwoordde hij. Toen hij daarna een tweede sigaret wilde opsteken, belde het personeel de politie op. Die aresteerde de man en sloot hem op in de cel. De postbode moest daarna zijn wittebroodsweken onderbreken om voor de rechter te verschijnen. Phillips moet een boete van 380 euro betalen. Volgens zijn verdediging kon de man zich het incident niet meer herinneren. De bruid was niet tevreden met het gedrag van haar man.

HLN 24/11/06 17u36

 

 

* Vrouw trouwt enkele uren na bevalling

Slechts enkele uren nadat Nicky Heys van een zoon bevallen was, liep de Britse alweer naar het altaar om haar huwelijk te voltrekken. Haar pasgeboren zoon Harry, drie maanden te vroeg ter wereld kwam, stelt het voorlopig nog goed.

De nacht voor haar huwelijk kreeg de Britse bruid buikpijn. Bij een controle in het ziekenhuis bleek dat ze op het punt stond om te bevallen. Een half uur later werd haar zoon geboren. Zeven uur later werd ze uit het ziekenhuis ontslagen, zodat ze naar haar eigen huwelijk toe kon.

"Verbazend genoeg paste ik nog in mijn trouwjurk. Alles verliep volgens plan - behalve dan dat mijn baby te vroeg kwam." De bruid had zelfs nog genoeg kracht om zich op de dansvloer te wagen. De wittebroodsweken van het pasgetrouwde koppel werden wel uitgesteld, zodat moeder en vader in het ziekenhuis bij de couveuse wacht kunnen houden.

HLN 28/09/06 11u54

 

* Blinde man ziet bruid toch naar altaar lopen

Een blinde man uit het Britse Cambs heeft zijn bruid toch naar het altaar zien lopen. Dat heeft hij te danken aan speciale medicijnen die zijn gezichtsvermogen (voor even) terug brachten.

Al jaren had Andrew geen flauw benul meer van hoe zijn 25-jarige vriendin eruit zag, maar op zijn huwelijksdag is het haast onmogelijke toch werkelijkheid geworden. "Ik kon haar echt scherp zien", aldus de dolgelukkige bruidegom. "Ze begon te huilen en ik gaf haar een zakdoekje."

Lang kan Andrew echter niet genieten van zijn herwonnen zicht. Het geneesmiddel is immers te straf en het risico op bijwerkingen te groot om lang gebruik mogelijk te maken.

HLN 18/07/06 12u23

 

   © 2010, Discobar Imagine Music. 

Alle elementen aanwezig op deze site, zij het foto's, grafisch werk, illustraties, Internet codes, tekst, enz. zijn het exclusieve eigendom van Discobar Imagine Music en mogen onder geen geval en op geen enkele manier worden gekopieerd of van deze website worden genomen. Discobar DJ Trouwfeest DJ Trouwfuif DJ Huwelijk DJ Personeelsfeest DJ Jubileum, met eigen discobar. Trouwfeest DJ Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant.